Het effect van koud weer op de wimpers en de huid

Het koude weer buiten, en de warmte binnen, hebben invloed op de haren, wimpers en huid. Hierdoor is er een kans dat jouw klant last krijgt van geïrriteerde ogen na het ondergaan van een wimper behandeling. Hoe ontstaat dit en wat kan je ertegen doen?

Voor de behandeling is het gebruikelijk om de wimpers en de huid rondom de ogen te reinigen. Tijdens de behandeling wordt er ook gebruik gemaakt van tape en lotions. Hierdoor kan het zijn dat de huid gevoeliger is. In combinatie met de koude dagen kan het zijn dat de huid na een behandeling eerder rood en schraal wordt, en dat de oogleden opzwellen. Dit komt mede doordat je huid een stuk gevoeliger is tijdens koude dagen. Het is binnen warm, terwijl het buiten vaak erg koud is.

Wanneer een klant contact opneemt voor het inplannen van een afspraak. Zijn er twee situaties waar je advies in kan geven:

  • Zit jouw klant in een hormonale periode? Het is verstandiger om de behandeling hiervoor of hierna te plannen. Dit in verband met dat zij door de hormonen gevoeliger kan reageren, en de kans op een eventuele reactie groter is.

  • Voor de klant is het verstandig om de kou en wind zo veel mogelijk te vermijden na de behandeling. Komt de klant op de fiets of scooter? Adviseer hen om een bril te dragen. Maar de harde koude wind is een no go na de behandeling. Zeker als jouw klant ook contactlenzen draagt.

Tips voor jou als styliste, om direct na de behandeling uit te voeren:

  • Bij een LVL-behandeling moet je naderhand de keratine filler aan brengen op de wimpers voor de verzorging. Door de permanent vloeistof kunnen de wimpers in de winter meer uitdrogen dan normaal. Met de keratine filler geef je ze dan het extra vocht wat nodig is, dit dient minimaal 24 uur in te trekken.

  • Na het aanbrengen van de lotions, tijdens een LVL-behandeling, maak je
    de huid droog met een wattenstaafje of tissue. Zodat de lotions niet in de
    huid kunnen intrekken.

  • Je kan een dun laagje Aloë Vera crème aanbrengen op de delen van de ogen waar tape of vloeistof heeft gezeten.

Als jouw klant toch last krijgt van een reactie, kan je de volgende tips delen:

  • Een kamille theezakje op de huid deppen. Let op, dip eerst het zakje in gekookt water en laat het dan even afkoelen.

  • Een allergie pil, zoals hooikoorts cetirizine, innemen.

  • Eczeem zalf aanbrengen op de rode en schrale huid.

Wil je meer informatie over het effect van de kou op de ogen? Klik hier voor een artikel van Opticien aan huis, dit geeft je inzicht op de zorg voor je ogen tijdens de koude dagen.