Hybrid Brow & Lash Tint

Deze productlijn mocht absoluut niet ontbreken in ons assortiment. De perfecte wenkbrauw en wimperverf is onmisbaar voor iedere Lash/Brow artist en beauty specialist. Wij hebben de afgelopen twee jaar uitgebreid onderzoek gedaan om deze complete lijn te ontwikkelen en vervolgens te lanceren in 6 verschillende kleuren.

Wij willen jullie graag zo goed mogelijk informeren over het gebruik van de PE Cosmetics professional Hybrid Brow & Lash tinting lijn. Wij zetten voor jullie de belangrijkste weetjes en meest gestelde vragen op een rijtje.

Is het een normale wenkbrauw en wimper verf of juist Henna?
De PE Cosmetics Brow & Lash tinting is een hybrid verf, dit houdt in dat het tussen normale verf (Refectocil) en Henna in zit.

Wat maakt deze hybride verf dan zo uniek?
Er zijn extra bestanddelen toegevoegd aan deze Brow & Lash tinting, waaronder: henna extracten, Aloë Vera en Groene Thee.

De Groene Thee en Aloë Vera hebben een verzachtende en verzorgende werking op de huid. De henna-extracten zijn toegevoegd omdat het fenolen bevat die de haarfolikelgroei helpt stimuleren. Het bevat ook eiwitten, antioxidanten en Vitamine E, die haarschade herstellen.

Daarnaast is het 100% huidvriendelijk en dierproefvrij. De PE Cosmetics Developer bevat 4% peroxide en deze bedraagt 1% meer dan bij de Refectocil Oxidant, waardoor je direct een intenser effect creëert.

Hoe lang is het resultaat zichtbaar?
Door de toevoeging van de henna-extracten pakt de verf ook op de huid zoals bij de Henna Brows. Het resultaat blijft 3 tot 4 dagen op de huid zichtbaar en 4 tot 5 weken op de haren.

Wat is de werkwijze?
De tinting dient gemengd te worden met de PE Cosmetics Developer. Hierbij is de mengverhouding is 1:1, bijvoorbeeld 1 cm Tint en 1 cm Developer. Gebruik voor het mengen het PE Cosmetics Mengschaaltje. Voor het aanbrengen van de tinting adviseren wij om onze vernieuwde small angled brush (black) te gebruiken. De verf zal eerst wit van kleur ogen, naar mate de inwerktijd verstrijkt zal de kleur donkerder worden.

Wil je graag een video zien? Bekijk hier onze tutorial over hoe je de wenkbrauwen verft of klik hier voor de video hoe de de wimpers verft i.c.m een Lash Volume Lift behandeling.

Hoe weet je het beste welke kleur je kunt gebruiken?
Een groot voordeel is dat de tinting lijn 6 verschillende kleuren bevat!

De kleuren kunnen met elkaar worden gemengd om zo de perfecte kleur te creëren voor jouw klant.

  • Voor het verven van wenkbrauwen bij een klant met een rode haarkleur kies je bijvoorbeeld Medium Brown (75%) + Chestnut (25%).
  • Voor het verven van de wimpers met een intense look kies je Blue Black (50%) + Black (50%).
Kan de tinting ook worden gebruikt voor LVL of Brow Lamination?

Voor de behandelingen van Lash Volume Lift en Brow Lamination kan je zeker gebruik maken van de PE Cosmetics Brow & Lash Tint!

Let wel op de inwerktijden van de verf, door het openen van de haarschubben door de LVL-lotions wordt de kleur van de verf sneller intens. Bij een Lash Volume Lift is 6 minuten inwerktijd van de verf al voldoende, en controleer bij een Brow Lamination na 2 – 3 minuten de kleur van de verf.

Heb je sneller een allergische reactie?
Ondanks dat het percentage aan PPD in de tinting 1,8% is en na het mengen met de Developer slechts 0,9% bedraagt mag de PE Cosmetics Brow & Lash Tint nooit worden gebruikt bij iemand met een PPD-allergie. Tevens is een allergische reactie nooit volledig uit te sluiten. Zo kan men na het veelvuldig ondergaan van een behandeling namelijk een contactallergie opbouwen. Mocht de klant voor het eerst de behandeling ondergaan bespreek dan van tevoren samen het intake formulier en doe eventueel een patch test voorafgaand aan de afspraak.

Wij zien jouw bestelling graag tegemoet en vergeet ons niet te taggen als jij de resultaten deelt op social media! @pecosmetics_official