Lippigmentatie

Dit laat toe dat de vorm en kleur jaarlijks aangepast kunnen worden.

Lippigmentatie is een techniek in de semipermanente make-up wereld waarbij we de lippen egaler kunnen maken van kleur of de lipcontouren meer kunnen aanzetten als deze niet zo duidelijk zijn van nature. Met deze techniek kleuren we de lippen in met een kleur op maat die goed bij je past en waarbij we ook kijken naar de eigen lipkleur. Deze techniek wordt ook wel de lip blush techniek genoemd, waarmee je een vollere look en een mooie strakke lipvorm krijgt.

De Lippigmentatie behandeling wordt machinaal uitgevoerd. Het fijne naaldje laat kleine stipjes achter op de huid wat een natuurlijk lipblush geeft, maar toch de lippen mooi inkleurt. De pigmentatie wordt in de eerste en tweede huidlaag aangebracht, waardoor het resultaat semipermanent is en op den duur zal vervagen.

Bij de prijs van de basisbehandeling zit de eerste touch-up inbegrepen. Deze touch-up dient 8 - 12 weken na de eerste behandeling plaats te vinden. Je zal ongeveer 2 tot 5 jaar plezier hebben van het resultaat, met de tijd zal het langzaam vervagen. Wil je het resultaat optimaal houden? Adviseren wij het om een touch-up in te plannen.

Wanneer je een afspraak wenst te maken voor een behandeling dient hier minimaal 48 uur tussen te zitten. Zo kunnen wij jou tijdig voorzien van alle voorzorg maatregelen die je minimaal 24 uur voorafgaand aan de behandeling moet treffen.

 • Prijzen

  • Lippigmentatie (incl. 1 nabehandeling binnen 8-12 weken) * €450,-
  • Extra touch-up binnen 3 maanden * €85,-
  • Touch-up binnen 1 jaar * €199,
  • Touch-up na 1 jaar tot 1,5 jaar * €250,-
  • Touch-up na 1,5 jaar tot 2 jaar * €300,-

  * voor bestaande klanten

  Let op! Ben je niet bekend binnen onze studio neem dan eerst even contact op met desbetreffende salon om de kwaliteit van je lippen te controleren. Mogelijk wijkt de prijs af.

 • De behandeling

  Voordat de behandeling begint worden jouw wensen uitgebreid besproken en zal de styliste de hele procedure van de behandeling uitleggen. Ook zal het toestemmingsformulier met je doorgenomen worden. Daarna gaat zij over tot het voortekenen van de lippen, uiteraard rekening houdende met jouw wensen en de vorm van jouw gezicht. Pas nadat je tevreden bent over de voorgetekende lippen zal zij starten met de Lippigmentatie behandeling. Tijdens de behandeling staan hygiëne en veiligheid op de eerste plaats, daarom volgen wij volledig de GGD richtlijnen.

  De behandeling duurt 2 tot 2,5 uur en is vrijwel pijnloos. Binnen 8 - 12 weken dien je terug te komen voor de touch-up (inbegrepen bij de prijs van de basisbehandeling).

 • Voordelen van Lippigmentatie

  • Vorm en kleur volledig naar wens aan te passen
  • Tijdsbesparend
  • Vollere look en een mooie strakke lipvorm 
  • Semipermanent; wat je de mogelijkheid biedt om jaarlijks de vorm en/of kleur aan te passen
 • Verzorging

  De juiste nazorg is minstens even belangrijk als het plaatsen zelf. Jouw styliste zal de juiste nazorg richtlijnen uitgebreid met je bespreken en je alle tips geven om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw lippigmentatie.

  Bij het inplannen van de afspraak ontvang je van ons een e-mail ter bevestiging. Hierbij zitten de voorzorg-, toestemming- en nazorgformulier bij gesloten. Volg deze informatie nauwkeurig op.

PE Cosmetics Verzorging Make-up Remover

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt de behandeling?

De basis behandeling van de (S)PMU Lippigmentatie duurt ongeveer 2,5 uur. Dit is inclusief de uitleg, het uitmeten en voor tekenen van de lippen en het zetten. De touch-up duurt ongeveer 1,5 uur.

Kan ik de vorm en kleur zelf bepalen?

Jouw wensen worden voorafgaand aan de behandeling besproken. Je kunt dus zelf aangeven welke vorm/kleur je mooi vindt, hoe dik je de lippen wilt etc. Het is van groot belang dat je dit voor aanvang van de behandeling onderzoekt en voorbereid naar de afspraak komt. Wij tekenen de gewenste vorm eerst uit, en dit kan aangepast worden tot dat jij tevreden bent. En zal de Lippigmentatie behandeling worden gestart. Ook kunnen we ervoor kiezen om de eerste behandeling de kleur wat lichter aan te zetten, mocht je het spannend vinden qua resultaat. En dan kan je bij de touch-up nog donkerder gaan, indien gewenst.

Doet de behandeling pijn?

Daarover zijn de meningen sterk verdeeld. De een vergelijkt het zetten van de hairstrokes met het gevoel tijdens het epileren, de ander vindt het iets pijnlijker maar door verdoving te gebruiken is de pijn nihil tijdens de behandeling. Sommige klanten voelen zelfs helemaal niks.

Op vakantie na de behandeling?

Het is niet slim om vlak voor je zonvakantie Lippigmentatie te laten zetten, dit omdat de eerste 5 dagen na de behandeling je lippen niet in contact mogen komen met zon en chloorwater. Na behandeling wordt aangeraden om niet in contact te komen met direct zonlicht er wordt aangeraden een hoed/cape/zonnebril te dragen. Indien je deze voorgeschreven bescherming niet op correcte wijze nakomt zul je een stuk minder lang plezier hebben van de gepigmenteerde lippen dan een ander persoon.

Is Lippigmentatie voor iedereen geschikt?

Nee helaas niet. Er zijn ziekten of aandoeningen waarbij het een minder goed idee is!
Dit geldt o.a. voor: hemofilie, diabetes, chronische huidziekten zoals: eczeem, psoriasis, pathologische wondgenezing, contactallergie, immuunziekten, hart –en vaatziekten. Ook bij het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals anti-stollingsmiddelen of bloedverdunners, kan er geen behandeling plaatsvinden. Bij twijfel, neem dan vooraf contact op met de huisarts.

Wanneer iemand een extreem vette huid heeft, wordt Lippigmentatie ook afgeraden, omdat het pigment niet in de huid blijft zitten.

Een behandeling wordt afgeraden in de volgende gevallen (relatieve contra-indicaties):

• Na een
behandeling met botox/fillers dien je minstens 8 weken te wachten met het plaatsen van (S)PMU. 
• Wanneer je vaak een koortlip (herpes simplex) hebt. Als je af en toe een koortslip hebt, 1 tot 2 keer per jaar, is een (S)PMU-behandeling wel mogelijk. Met de volgende
voorzorgsmaatregelen: 5 dagen voor de behandeling koortslip tabletten innemen of behandelen met koortslip crème en de crème één week na de behandeling blijven doorsmeren. Houdt er rekening mee dat door het plaatsen van (S)PMU een
koortslip kan ontstaan.
• Bij diabetes (suikerziekte) is (S)PMU in sommige gevallen af te raden doordat wondheling bij sommige patiënten niet optimaal is. De meeste mensen met diabetes hebben echter een normale wondgenezing en kunnen de behandeling dus
gewoon uitvoeren.
• Bij mensen met hemofilie (bloedstollingsziekte) kunnen er snel blauwe plekken en spontane
bloedingen ontstaan waardoor er een grotere kans op nabloedingen is. 
• Chronische
huidziekten zoals psoriasis, eczeem en vitiligo kunnen een Köbner fenomeen veroorzaken. Deze huidziekte kan zich verplaatsen naar een plek waar (S)PMU
heeft plaatsgevonden. 
• Mensen met een immuunstoornis lopen een groter risico op infecties. Een infectie kan het eindresultaat van de (S)PMU beïnvloeden. 
• Bij het gebruik van antistollingsmiddelen, zoals Enoxaparine (Clexane®), fenprocoumon (Marcoumar), acenocoumarol (Sintrom), Nadroparine (Fraxiparine®), Dalteparine (Fragmin®), rivaroxaban (Xarelto®), dabigatran (Pradaxa®), apixaban (Eliquis®) en edoxaban (Lixiana®) zorgen ervoor dat het bloed dun blijft en niet (snel)
stolt. Dit heeft effect op de mate waarin het pigment in de huid blijft zitten. Mensen met een hart- en vaatafwijking gebruiken vaak antistollingsmiddelen, let
hier dus goed op. 
• Het gebruik van corticosteroïden (tabletten) zorgt vaak voor een vertraagde wondgenezing en
een dunne kwetsbare huid. Dit kan het eindresultaat van de (S)PMU-behandeling beïnvloeden. 
• Bij gebruik van roaccutane (isotretinoïde tabletten), deze medicijnen worden soms bij acne
voorgeschreven. Tot een half jaar na behandeling wordt gadviseeerd geen
(S)PMU-behandeling te ondergaan, wegens een mogelijk op hypertrofische litteken en/of pigmentatieafwijkingen. 

In deze gevallen
adviseren wij jou om eerst contact op te nemen met de behandeld arts. Geeft hij/zij een akkoord om jou de (S)PMU-behandeling te laten ondergaan?  Hiervoor vragen
wij jou om ons een schriftelijke toezegging van jouw behandeld arts aan te tonen. Zonder deze toestemming zal de behandeling niet worden uitgevoerd.

Een behandeling is niet mogelijk in de volgende gevallen (absolute contra-indicaties):

 • Bij koorts, corona of symptomen van corona.
 • Bij huidkanker in het behandelgebied.
 • Wanneer het te behandelen gebied het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling heeft ondergaan.
 • Wanneer het te behandelen gebied een litteken bevat dat minder dan 6 maanden oud is.
 • Wanneer er minder dan zes weken geleden (S)PMU is gezet.
 • Wanneer er op/rondom de plek van de (S)PMU-behandeling
  is gelaserd of de laserwond niet genezen is.
 • Wanneer het te behandelen
  gebied een geïrriteerde huid heeft zoals bultjes, donkere moedervlekken of
  zwellingen.
 • Indien je zwanger bent of borstvoeding geeft.